Alströmerpokalen

Så var min debut på scenen gjord och det slutade med en 3e plats på Alströmerpokalen

Jag bestämde mig redan för ett par år sedan för att göra min debut i en tävling och jag har haft tankarna på Alströmerpokalen men det har alltid dykt upp något under årets gång som gjort att jag fått avbryta eller skjuta upp satsningen.
Men inför detta året så fick jag vara skadefri och hade ett bra flow i min träning vilket gjorde att det kändes naturligt och bra för mig att sätta upp 2017 som debut för mig på scen.

Inför den här tävlingen så har jag egentligen inte gjort några större förändringar i min träning det som ändrats en hel del är kosten som kände att jag helst ville låta någon annan styra över så att jag kunde fokusera helt på min träning bara.
Efter ett möte med Sharam Daneshmand som har teamet Shapebysharam så kände jag direkt att vi två klickade bra och vi har ett liknande tänk i hur en kost bör se ut och när vi gjorde planen månadsvis så kändes det väldigt naturligt och bra med kostupplägget.

På tävlingsdagen så gick jag upp 06.30 för att hinna packa ner matlådor och dubbelkolla så att jag hade fått med mig allt som behövs under dagen. Trotts att man dubbelkollar och är säker på att allting är med så lyckas man ju givetvis glömma sitt startnummer.
När vi hade åkt i ca 30 minuter på motorvägen så kom jag på att mitt startnummer ligger i sponsor påsen som vi fick utav MMSPORTS på inregestreringen, det var bara att vända och åka hem igen för att hämta nummret.

Ingen optimal start på dagen med 2,5 timmars bilresa när man verkligen försöker att bli av med all vätska man har i kroppen.
Väl i Alingsås så gick det fort eftersom vi anlände runt 11.00 och jag skulle upp på scen ca 13.00.
Direkt när vi kom fram så fick jag mitt andra lager färg och så tittade jag snabbt på womens physique innan det var dags för mig att pumpa upp.

Efter ett snabbt samtal med coach Sharam så fick jag instruktioner att börja äta riskaka med nutella 45min innan scen och göra en hård och lång pump.
Den första riskakan med nutella var verkligen drömmen och energin den gav var som från en annan värld.

Med energi och pump i kroppen så var det dags att göra sig redo för scenen och stämningen backstage var otroligt bra! Alla atleterna peppade varandra och min känsla var som att jag stod brevid ett gäng av kompisar.

Jag hade förväntat mig att nervösiteten skulle dyka upp precis innan det var dags för mig att gå ut på scenen men den kom aldrig. Istället så var jag bara fylld från topp till tå med glädje och ville bara ut och visa upp kroppen samt poseringen för folket som hade tagit sig till tävlingen.

Jag är otroligt nöjd med min prestation och känner att jag gjorde verkligen allt rätt ifrån dag 1 till tävlingsdagen! Möjligtvis att jag kunde flexa ut min rygg bättre för att få en större bredd men det fixar jag till inför nästa gång om jag tävlar igen.

Som slutord på summeringen på Alströmerpokalen vill jag bara lyfta fram min coach Sharam Daneshmand som varit där för mig under hela resan och alltid svarat på mina frågor. Även under tävlingsdagen så var han närvarande och tog hand om en exemplariskt!

Så om du som läser är intresserad utav att tävla i fitness så kan jag varmt rekommendera Sharam då han vet hur man tar hand om ett team!
Ni hittar hans hemsida här

Bild på mig och Coach efter prisutdelningen