Tacogratäng recept
4 portioner
Ingredienser:
400 g nötfärs (max 5-10% fett)
Kryddning: Spiskumin, Paprikapulver, Svartpeppar, Vitlökspulver, Lökpulver
200 g Krossade tomater
1 stor tomat
1 stor frp mini keso
60 g mager riven ost
2 ägg
150 g okokt ris
Gör såhär:
Ställ ugnen på 225 grader.
Koksa riset något kortare än du normalt gör.
Stek upp färsen och tillsätt kryddorna.
Häll i krossade tomater och rör runt så att allting blandar sig.
Blanda ihop Keso, Ägg och hälften av osten 30g.
Häll i ett lager kesosmet i botten och lägg sedan över färsen och riset, varva dessa i lager för lager så att det blir olika lager tills allting är i formen.
Innan du ställer in formen i ugnen så toppar du med resterande ost som ett tunt lager ovanpå och skiva en tomat som du lägger på.
Låt stå ca 10-15 minuter i ugnen så att allting blir varmt och osten smälter.
Tacogratängen kan med fördel serveras ihop med en god sallad.