5 tips – Så kommer du enkelt igång med träningen!

5 tips – Så kommer du enkelt igång med träningen!

pt online före efter bild

 – Varför vill du träna?

1. Börja med att fundera på varför du vill börja träna. Det spelar mindre roll vilka tips och tricks du får om du inte vet varför du vill träna.  Ett tips är att måla upp en bild i ditt huvud över varför och även hur du kommer att må när du når ditt mål. Detta ska vara så tydligt att du enkelt kan ta fram bilden i ditt huvud och använda som motiviation när disciplinen sätts på prov.

– Träningen ska vara rolig!

2. Träningen måste vara en rolig del utav din vardag. Om du inte vet vilken träningstyp som du tycker är roligast, då är det ett perfekt tillfälle att få ett program skräddarsytt för din kropp och våga prova olika former utav träning! All träning behöver inte vara på ett gym, du kanske föredrar löpning, simmning, lagsport, aktivitetspass med andra.

– Träna med en kompis!

3. Har du provat att träna tidigare men tappar lätt motivationen och slutar?
Prova att boka in träningspass ihop med en kompis och skriv ner era mål och ge er själva minst 10 veckor med 3-4 träningar i veckan som ni ska hjälpas åt på. Då kommer motivationen att öka och ni kan peppa varandra de dagar man känner för att stanna hemma.

-Få hjälp att nå målet

4. Oavsett vad ditt mål är kan en  PT hjälpa dig på vägen dit. Det är skönt att ha en person som pushar och stöttar dig på resan frammåt mit dina mål. Med individuellt utformade kost- och träningsprogram kan du vara säker på att du får ett upplägg som passar dig, dina unika behov och dina individuella mål. Du behöver inte vara medlem på ett gym för att ta hjälp av en PT, Jag på Alexanderek.se arbetar till exempel med PT online där jag skräddarsyr en lösning som är helt individuellt anpassad för just dig, det kan över 2500 klienter intyga.

– Tydlig målbild

5. Med en tydlig målbild och nedskrivna mål så ökar du dina chanser betydligt för att lyckas.
Sätt upp ett långsiktigt mål som kan vara att gå ned 15kg på 12 veckor och sen bryter du ned detta stegvis för varje vecka så att du hela tiden kan bocka av din framgångsstege. Du kanske har som mål att orka springa 1 mil efter 10 veckors träningsprogram. Då kan du själv enkelt dela upp hur din utveckling bör vara under dessa 10 veckor för att du sista veckan ska orka 10km.

Online PT få hjälp med kostschema & träningsprogram

Jag Alexander ek arbetar med online coaching och är redo att hjälpa dig att nå ditt mål.
Går du på ett träningsprogram redan idag så ta hjälp utav tipsen ovan.
För dig som är fast i gamla vanor, ansök till min coaching idag så hjälper jag dig att bryta dig loss och börja jobba aktivt för att utvecklas och ta steget vidare mot ditt mål!

Klicka här för att se resultaten på klienter som jag har hjälpt