Frukost under diet

Frukost under diet sätter grunden för hur resten utav din dag kommer att vara, äter du för lite till frukosten så kommer hungern och sötsuget tidigt på dagen vilket kan göra att din balans rubbas.

Jag anser att frukost är ett utav de viktigaste målen för att lägga en bra och stabil grund på sin dag. När man går på en diet så handlar det verkligen inte om att man ska gå runt och vara hungrig eller må dåligt under dagarna. Det gäller att planera sin kost och se till att de fylligare målen måste träffa in på rätt tillfällen under dagen för att dämpa hungern eller suget när det är som störst. För mig är hungern alltid störst efter att jag har sovit mina 8 timmar.

Hur startar jag morgonen innan frukost?

Jag startar min morgon med en 60 minuters intensiv promenad. Det enda jag dricker innan promenaden är 10g rena aminosyror tips på bra BCAA HÄR. Detta gör självklart att efter min promenad så är jag extra hungrig och behöver något som verkligen stoppar min hunger och fyller på med en bra och ren energi.

För mig är havregrynsgröt en solklar frukost under diet, det är en otroligt bra och fiber rik kolhydratskälla som ser till att du är mätt under en längre period och ger dig energi. Jag håller min frukost enkel och äter nästan alltid exakt samma då denna frukosten ger mig balans och sätter grunden för att underlätta min hunger under diet.

Ingredienser:

2dl Fiberberikad havregrynsgröt

4dl Vatten

20g Kasein

20g Whey80

30g Frysta hallon

15g Ekologiskt jordnötssmör

Gör såhär:

Blanda havregrynen med vatten och koka ihop det till en gröt, jag gillar att ha gröten lite lösare eftersom jag blandar ner mixen av kasein och whey80 direkt i kastrullen när jag tagit av gröten ifrån plattan.

Rör runt tills allting har blandat sig, om det skulle bli för hårt så tillsätt bara lite vatten efter önskad löshet i gröten.

Häll ner gröten i en tallrik och ta ca en matsked med jordnötssmör och häll på hallonen.

Din ultimata fitness frukost är klar

Frukost