Vikten pendlar upp och ner på diet

Något som alltid händer mig är att vikten pendlar upp och ner på diet.

Imorse visade vågen att min morgonvikt var 72.6kg vilket är 0,8kg upp sen i förrgår. Trotts det så är det nog bästa formen hittills på min diet.
Vad vågen säger behöver inte vara hela sanningen.

Min vikt är väldigt rörlig när jag går på diet trotts att jag verkligen räknar varje måltid och väger upp maten.
Jag sköter min cardio och varierar den för att chocka kroppen maximalt, så varför rör sig vikten både upp och ner för mig under veckan?

Även när man går på ett kcal underskott och sköter sig exemplariskt så finns det otroligt många andra faktorer som man inte riktigt kan påverka som styr över kroppen.
För mig är det ganska enkelt att räkna ut varför jag denna morgon gått upp. Jag är en otroligt stark rutin människa och så fort rutiner rubbas så påverkas jag.
speciellt när jag går på diet, då vill jag att allting ska flyta på så enkelt och smidigt som möjligt i min vardag.
Så fort jag avviker ifrån mina rutiner eller stressar upp mig pga något så brukar jag samla lite vätska i kroppen.
Så att jag idag väger 0.8kg mer är för att jag har lagt på mig lite vätska sen igår. Och det beror endast på dålig sömn och slarv med mitt vätskeintag.

Jag har som regel att sova 8 timmar per natt.
Det är viktigt för mig att kroppen får sina 8 timmar eftersom vi återhämtar oss som bäst under sömnen. Igår blev det bara ca 6 timmar och jag kunde verkligen känna av detta direkt när jag vaknade.
Mitt huvud var tungt och det var svårt att få upp ögonen, motivationen av att kliva ur sängen för morgoncardio var som bort blåst.

Hur gör man för att återställa kroppen och komma ner till normal vikt igen?
Du kör på med ditt race bara, fokusera på din mat och din träning så kommer kroppen att sammarbeta.
Se även till att du sover bra på natten och drick mycket vatten, Tillåt också dig själv att koppla av och stanna upp lite i din vardag!
Jag är övertygad om att min morgonvikt kommer vara långt under dagens vikt eftersom jag kommer hålla hårt på vattnet samt lägga mig i tid ikväll.

Viktigt när man går på ett kostschema att man verkligen litar på programmet. Strunta i att stressa upp dig över småsaker som du endå inte kan påverka just nu.
Vad gör det att jag pendlar 1-2kg under en vecka. I 9 av 10 fall så har jag alltid endå en ny lägsta vikt i slutet av veckan och det är denna vikt som jag går efter.

träningsbild under diet