30 minuter träning

30 minuter träning per dag

Kan 30 minuter träning per dag verkligen ge en stor effekt och på sikt förbättra din hälsa?

Att planera in en aktivitet som gör att du får upp pulsen under 30 minuter dagligen eller iallafall varannan dag kan göra en otroligt stor skillnad på din hälsa och även ge dig ett visuellt resultat om du är ute efter att gå ned i vikt eller att slimma till kroppen. Nedan kommer en liten summering av vilka effekter och positiva fördelar 30 minuters träning 3-4 gånger i veckan kan ge dig.

Viktigt att bli anfådd när du rör på dig

Intensiteten bör vara så pass intensiv att man blir lätt andfådd och får lite svårt att prata samtidigt. Detta ger positiv effekt på konditionen och höjer även upp din förbränning. Forskning visar att det är de som rör sig allra minst som har mest att vinna. Genom att bara lämna den femtedel av befolkningen som är mest stillasittande, halveras risken att i framtiden dö av hjärt-kärlsjukdom, detta borde motivera vem som helst till att aktivera sig!

svenskar rör på sig med  minst 30 minuters pass fem dagar i veckan. Vanligast är att man har 1-2 aktiviteter i veckan där man höjer upp sin puls längre än 20 minuter. Vanligaste orsaken är att man inte har tid till träningen, det är som att säga att man inte har tid till att ge sig själv dem bästa förutsättningarna för att bli gammal och behålla en god hälsa. Hur går detta ihop?

Tips för att få till 30 minuter minst 4 gånger i veckan

  1. Hitta en träningsform som passar dig.
  2. Planera din träning tillsammans med en kompis så ni hjälps åt.
  3. Skriv in träningen i kalandern.
  4. Regelbunden träning föder motivation. Om du börjar och håller dig ansvarig för att träna så kommer också motivationen av sig själv

Vilka fördelar har träning på kroppen?

  • Minskad risk för depression
  • Bättre själkänsla
  • Bättre sömn
  • Starkare hjärta
  • Ökad muskelmassa
  • Minskad risk för hjärt & kärlsjukdomar

Sikta på att försöka planera in 4 tillfällen per vecka då du har en aktivitet som gör att du får upp flåset 30 minuter varje vecka.
Ta fram prioriteringslistan och skriv upp din egna hälsa under top 3! Allt för många har missat att arbeta på sin egna hälsa pga tidsbrist.

Behöver du hjälp med att komma igång så kan jag hjälpa dig genom att skräddarsy ett kost- & träningsprogram samt pusha och peppa dig via min online coaching.

Jag har hjälpt över 2500 människor att hitta tillbaka till en aktivare vardag och du har inget att förlora på att bryta ditt mönster och bli ditt bästa jag!

För att se ett urval av mina tidigare klienter klicka här